Wegen onderhoud

Wegen onderhoud

Als importeur van Gruen GMBH bieden we een compleet kwalitatief hoogwaardig assortiment bitumenketels, wegmarkerkeringmachines en wegreparatie-apparatuur. Uiteraard wordt ook dit assortiment service technisch ondersteund door onze eigen technische dienst.

Ook voor smeltketels t.b.v wegdekreparaties bent u bij Vlutters aan het juiste adres...Grün Heissluft Lanzenbrenner (Hot-dog)

Voor het drogen en uitblazen van scheuren, sleuven en voegen in de wegenbouw is dit de ideale voorbereiding om vervolgens de scheur, sleuf of voeg in het wegdek te vullen. Door een maximale werkdruk van 0,6 bar heeft deze hot dog met piëzo ontsteking een zeer laag gasverbruik.

Bekijk de productbrochureRP600 en infraroodverhitting
Voor het verhitten van een scheur, een scheurnet, gaten in de weg of een slecht stuk asfalt zijn er de Grün RP600 en diverse modellen infraroodverwarmers. Voor scheurnetten en gaten in de weg is de RP600 van Grün een uiterst effectief hulmiddel om deze plekken voor te verwarmen alvorens de vloeibare massa toegevoegd kan worden. Voor scheuren, grotere scheurnetten en slechte stukken asfalt zijn de infraroodbranders goed inzetbaar. Doordat de compartimenten afzonderlijk van elkaar aan- en uitgeschakeld kunnen worden kan het juiste stuk wegdek verhit worden.

Bekijk de productbrochure RP600
Bekijk de productbrochure infraroodverwarmersTurbo branders
Naast het ruime assortiment dakbranders in verschillende merken en uitvoeringen hebben we voor de wegenbouw speciale branders in ons assortiment. Het schoonblazen, drogen en opwarmen van het wegdek is erg belangrijk voor de juiste hechting van het aan te brengen materiaal, om dit zo goed en snel mogelijk te doen hebben we de Grün Turbo brander en de Grün Bulley brander. Deze branders hebben meer vermogen dan een dakbrander waardoor deze meer geschikt zijn voor de wegenbouw, ook als het in de winter koud is.
Turbo-brander: 119Kw vermogen, 800mm lang
Bulley-brander: 147,1 Kw vermogen, 950mm lang

Bekijk op de webshop de Grün brandersBitumenemmers en bitumengieters
Voor de verwerking van vloeibare massa hebben we diverse bitumenemmers en bitumengieters in ons assortiment. Alle emmers en gieters zijn vervaardigd uit hoogwaardig staal en bestand tegen hoge temperaturen. Leverbaar zijn bitumenkannen van 3,5 liter met tuit, bitumenemmers van 20 liter met en zonder tuit en bitumengieters van 13 liter.

Bekijk op de webshop de bitumengieters en -emmersSplitty split- en leislagstrooier

De Splitty is een handzame hulp bij het instrooien van split of leislag. Deze strooier met wielen heeft een inhoud van 20 liter en kan korrels tot 5mm strooien.

Bekijk de productbrochure


Voegvulkar Sleepschoenen
Voegvulkarren en sleepschoenen

Voor een precieze en snelle vulling van de scheur of voeg in het wegdek. Eenvoudig vulbaar met vloeibare massa vanuit de ketel. Leverbaar in verschillende maatvoeringen en eventueel met brander om de massa vloeibaar te houden.

Bekijk de productbrochure voegvulkarren
Bekijk de productbrochure sleepschoenen
 


Bitumenketels
Deze bitumenketels zijn direct verhit middels propaangas en hebben geen roerwerk, bij de grotere modellen is een plaatsen van een thermostaat op de brander een optie. De Grün bitumenketels werken snel en effectief. Is het echter van belang dat de te verwerken massa continue geroerd of op een bepaalde temperatuur blijft, dan adviseren wij te kiezen voor een Grün roerwerkketel.

Voor kleine werkzaamheden en het snel verwarmen van kleine hoeveelheden hebben we diverse Grün-Rekord bitumenketels van 20 tot 50 liter. Deze modellen zijn leverbaar met aftapkraan of als kiepketel en werken op een gasdruk van 1,5 bar. Speciaal voor deze ketels is een kleine lekbak leverbaar en adviseren we gebruik te maken van onze voorgemonteerde slangset met juiste drukregelaar.

Voor het verwerken van 200 tot 300 liter per uur hebben we de Grün-Primat bitumenketels in de 150 en 250 liter uitvoering en de Grün-Rekord van 130 liter. Alle modellen zijn uitgevoerd met een aftapkraan en leverbaar met thermostaat en passende lekbak. We adviseren gebruik te maken van onze voorgemonteerde slangset met juiste drukregelaar.

Bekijk de productbrochure
Bekijk op de webshop de bitumenketelsHandroerwerkketels
Bitumenketels met een handaangedreven roerwerk zijn er van 50 tot 230 liter in verschillende uitvoeringen. De Grün VK50 is een 50 liter ketel verkrijgbaar met afleesbare thermometer of thermostaat en in stationaire of verrijdbare uitvoering.

De HR119 en de HR229 zijn direct verhitte ketels met respectievelijk 120 en 230 liter inhoud met een handroerwerk. Deze verrijdbare ketels zijn uit te voeren met een thermostaat en hebben een geïsoleerde buitenwand. De indirect verwarmde ketels met een handroerwerk zijn de Grün HR90i en de HR180i. De massa verwarmt indirect middels thermische olie waardoor de temperatuur stabieler is en de massa minder verbrandt.

Bekijk productbrochure handroerwerkketel VK50
Bekijk productbrochure handroerwerkketel VK50 met thermostaat
Bekijk productbrochure roerwerkketel HR119 en HR229
Bekijk productbrochure roerwerkketel HR90i en HR180iKetels met hydraulisch roerwerk
Ketels met een hydraulisch aangedreven roerwerk middels een aanwezige Hatz motor, de inhoud varieert van 120 tot 1800 liter. Er kan gekozen worden voor een verticaal of een horizontaal roerwerk, de ketels zijn zowel stationair als op aanhangwagen leverbaar en er is keuze tussen een propaanbrander of een dieselbrander. De ketels met een verticaal roerwerk zijn de ketels uit de RK serie. De Grün RK120 tot RK800 variëren van 120 tot 800 liter, hebben een verticaal roerwerk aangedreven door een Hatz dieselmotor en zijn zowel stationair als op aanhangwagen leverbaar. De ketels met een horizontaal roerwerk zijn de Grün ketels uit de RTK serie. De stationaire ketels variëren van 250 tot 1800 liter en de ketels op aanhanger zijn leverbaar in 250 en 500 liter uitvoering.

Bekijk de productbrochure hydraulische roerwerkketel RK180i tot RK800 stationair 
Bekijk de productbrochure hydraulische roerwerkketel RK180i tot RK800 verrijdbaar
Bekijk de productbrochure hydraulische roerwerkketel RTK250 tot RTK 500 stationair
Bekijk de productbrochure hydraulische roerwerkketel RTK250 tot RTK 500 verrijdbaarVoegvulketels met lans
Voegvulketels met voegvullans zijn de ideale machines om snel, effectief en netjes scheurreparaties uit te voeren aan het wegdek. Er kan gekozen worden voor een verticaal of een horizontaal roerwerk, de ketels zijn zowel stationair als op aanhangwagen leverbaar en er is keuze tussen een propaanbrander of een dieselbrander. Bij de voegvulketels op aanhanger is er nog de optie om deze zelfrijdend uit te voeren met meerdere bedieningspanelen. De ketels met een verticaal roerwerk zijn de ketels uit de RVK serie; de Grün RVK200 tot RVK650 variërend van 200 tot 650 liter, worden aangedreven door een Hatz dieselmotor en zijn zowel stationair als op aanhangwagen leverbaar. Deze ketels zijn standaard uitgevoerd met een voorwarmkast voor. de slang, pomp ten behoeve van de slang en uitvoerbaar met een compressor, verwarmde slang, slanghouder, bediening aan de achterzijde en meer opties.

Bekijk de productbrochure voegvulketel met lans VRK200
Bekijk de productbrochure voegvulketel met lans VRK450 tot VRK650Gietasfaltketels

De gangbare ketels voor het verwerken van gietasfalt zijn de Grün RGTK250, RGTK500 en de RGTK800, de nummers staan voor de inhoud in liters. Op aanvraag zijn gietasfaltketels tot 11.000 liter verkrijgbaar. De RGTK ketels van Grün zijn zowel stationair als op aanhanger leverbaar, hebben een horizontaal roerwerk en zijn leverbaar met propaanbrander als ook een dieselbrander.Bekijk de productbrochure Grün gietasfaltketels


Wegmarkeringmachines
Grün wegmarkeringmachines zijn er in vele uitvoeringen en groottes. Een compleet pakket machines voor het aanbrengen van thermoplastische wegmarkering, spuitmachines om zowel koude als verwarmde wegenverf aan te brengen en alle opties en toebehoren die nodig zijn. Deze machines zijn er in handformaat voor de kleinere werken tot zelfrijdende machines waar een bestuurder voor nodig is. Informeer naar de mogelijkheden.