Historie

Over Vlutters

In ons assortiment

Historie- Vlutters Tools & Safety

Historie

Vlutters Tools & Safety vindt z'n oorsprong in de firma Vlutters Groep Oldenzaal B.V.

De firma Vlutters is ontstaan in 1912. De heer J.H. Vlutters kwam in dienst bij oliemaatschappij “De Automaat “, de voorloper van de huidige Esso. Als hoofddepothouder in de regio verkocht hij “lichtpetroleum” in Oldenzaal. Tevens verzorgde hij de depots in de omgeving. Deze petroleum werd gebruikt voor verlichtingsdoeleinden en werd met paard en wagen in blikken uitgevent.

Naast zijn werk als depothouder handelde de heer Vlutters in “wagensmeer”; een primitief vet voor het smeren van boerenwagens, carbolineum en asfalt. Na de eerste wereldoorlog werd de licentie verworven voor het vervaardigen van z.g. vuurmakers. Deze vuurmakers werden gebruikt voor het aansteken van de kachel of het fornuis. Deze aanstekers werden gemaakt van turf die in de hete pek werd gedrenkt. De handel werd uitgebreid met rijwielolie en naaimachineolie.

Na de tweede wereldoorlog werd het leggen van dakbedekking ter hand genomen. Toen kwamen ook de eerste werknemers in dienst. In 1959 kreeg de handel in olieproducten een nieuwe impuls toen de boeren het paard verwisselden voor de tractor. Al snel verscheen de eerste tankauto bij Vlutters voor het bezorgen van dieselolie bij de boeren en petroleum en huisbrandolie bij particulieren. In die periode van industrialisering werd de levering van olieproducten flink uitgebreid en kwamen er allerlei artikelen voor de bouw en dakbedekking bij, zoals bitumen smeltketels, dakdekkersliften, spuitmachines, puinstortkokers en dakrandbeveiliging, aangevuld met allerlei soorten handgereedschappen.

In 2007 gaat het bedrijf Vlutters Groep Oldenzaal B.V.,  in zijn geheel over in Ierse handen. Vlutters maakt sindsdien onderdeel uit van Royal Roofing Materials B.V., destijds onderdeel van de CRH-groep, een internationaal samenwerkingsverband van groothandelsbedrijven.

Na vele jaren gehuisvest te zijn aan beide zijden van de Schelmaatstraat in Oldenzaal, zijn Vlutters Dakmaterialen en Vlutters Tools & Safety per 1 juni 2015 verhuisd. Het bedrijf blijft Oldenzaal trouw en gaat de twee bedrijfsonderdelen samen onderbrengen aan de Hamburgstraat 15 op het industrieterrein Jufferbeek Zuid.

Sinds januari 2016 is Royal Roofing Materials B.V. overgenomen door Soprema B.V.. De jarenlange nauwe en prettige samenwerking tussen fabrikant en distributeur resulteerde in deze overname, waarin beide partijen hun krachten bundelen en kennis samenbrengen. Dankzij deze moedermaatschappij combineert Vlutters Tools & Safety de kennis van lokale markten met de grootschalige mogelijkheden van een internationaal bedrijf. Dit levert u als klant vele (inkoop)voordelen op.

Vlutters is niet meer weg te denken uit de Nederlandse daken- en bouwwereld. Als het gaat om veiligheid, innovatie en duurzaamheid, lopen we voorop. En dat al een eeuw lang!

 

Historie - Vlutters Tools & Safety