Één keurbedrijf voor al het materieel, gereedschap, valbeveiliging en klimmaterieel

Jaarlijkse verplichte keuring dakdekker

Over Vlutters

In ons assortiment

Één keurbedrijf voor al het materieel, gereedschap, valbeveiliging en klimmaterieel- Vlutters Tools & Safety

Één keurbedrijf voor al het materieel, gereedschap, valbeveiliging en klimmaterieel

Onderhoud en inspectie van materieel en elektrisch gereedschap schiet er, zeker in drukke tijden, vaak bij in. Vlutters Tools & Safety ontzorgt dakdekkers en bouwbedrijven volledig op dit terrein. Op die manier kunnen zij zich richten op de bouwprojecten.

Wat onderhoud betreft: er is weinig dat Vlutters níet onder handen neemt. Alles wat u gebruikt, of het nou een keuring is van een pbm (persoonlijk beschermingsmiddel), een boormachine, ladders, een grote ladderlift, brandblussers of een veiligheidssysteem op het dak, u heeft met ons één partij waar u alles kan laten keuren en repareren.

Onderhoud en keuring verticaal transport
Veel dakdekkers hebben een keuringspartij voor het één en een lokale man voor het ander. Uiteindelijk werken ze met 5 à 6 partijen om al hun materieel te laten keuren en onderhouden. Vlutters is eigenlijk het enige bedrijf in Nederland dat alles voor hellend en plat dak onderhoudt en repareert.

Om al dat verschillende materieel te mogen keuren, beschikt Vlutters over alle relevante certificaten en mag zich daarom BMWT-keurmeester noemen. Vlutters is BMWT-gecertificeerd om werkmaterieel zoals hoogwerkers, hijsmachines, goederenliften en ander verticaal transport vanuit de bouw en utiliteit te keuren. In het geval van de liften heeft Vlutters zo’n 700 van deze onderhoudscontracten, dus ruime ervaring is aanwezig.

Jaarlijkse keuring valbeveiligingsmiddelen en klimmateriaal
In de dakdekkerswereld wordt onderhoud en keuring van pbm’s en klimmaterieel tot nu toe echt marginaal gedaan. Pbm’s moeten wettelijk gezien elk jaar worden gekeurd. Wij zijn gecertificeerd om pbm’s en klimmaterieel te mogen keuren en alle medewerkers zijn VCA opgeleid.

Keuring permanente veiligheid op daken
Permanente veiligheid op daken moet ook elk jaar worden gekeurd, maar dat gebeurt vooralsnog nauwelijks. Inmiddels bestaat er het KOMO-safety kwaliteitskeurmerk waar Vlutters aan voldoet. Een kwaliteitsnorm die het proces beschrijft van het ontwerpen, aanbrengen, inspecteren en onderhouden van voorzieningen tegen valgevaar op daken.  Zo creëert u zekerheid naar uw opdrachtgever dat niet alleen het product voldoet, maar dat het ook past bij het dak waar het om gaat. Zowel in ontwerp, als in de juiste bevestiging en onderhoud achteraf.

Keuren elektrisch gereedschap en machines
Het keuren van elektrische arbeidsmiddelen is jaarlijks verplicht.  Vlutters is bevoegd tot het uitvoeren van NEN 3140:2011 keuringen. 
Lasautomaten keuren is geen verplichting maar wel een advies van Vlutters.

Keuring brandblusser
Tot slot is Vlutters REOB erkend om brandblusmiddelen te mogen keuren. 

Geen omkijken naar
De dakdekker hoeft zelf niet aan de keuringsdatum te denken. “Op het moment dat iemand bij ons iets koopt, registreren we dat product – of het nou een pbm, lasautomaat of lift is – en bieden we onderhoudscontracten aan. Wij bellen vervolgens jaarlijks om deze keuringsmomenten in te plannen. Wij maken de certificaten en beheren deze in een geautomatiseerd systeem. De dakdekker kan zich focussen op zijn core business: daken maken.”

Landelijke service
Vlutters heeft onder de Royal-vlag landelijke dekking. “De Royal-vestigingen zijn voor de dakdekker de ingang. Hij kan ervoor kiezen om zijn materieel naar de betreffende vestiging te brengen, of het naar Oldenzaal te sturen. Maar we hebben ook vijf bussen met servicemonteurs die bij de klanten zelf komen voor onderhoud. Diezelfde monteurs installeren bijvoorbeeld ook permanente veiligheid op daken in het hele land.” 

Leen- of huurmachine
In het geval er materieel door keuring tijdelijk niet beschikbaar is, heeft Vlutters een uitgebreide verhuurvloot van 90 dak gerelateerde machines en kan de dakdekker een leen- of huurmachine krijgen. Goed verhuren kan alleen als er een goede technische dienst is, is Vlutters overtuiging. “Als hier een machine de deur uit gaat is die dan ook altijd pico bello. Daar staan we voor.”, aldus John van der Haak.

Heeft u interesse of wilt u een prijslijst ontvangen? Neem dan contact op met ons.

Één keurbedrijf voor al het materieel, gereedschap, valbeveiliging en klimmaterieel - Vlutters Tools & Safety