Soprasafe

Soprasafe

Een allround verankeringssysteem voor het vellig werken op daken. De ankerpunten en het horizontale RVS lijnsysteem kunnen op een relatief simpele wijze op de dakconstructie gemonteerd worden.

SOPRASAFE is een verankeringssysteem, ontworpen om één of meer mensen te beschermen die op hoogte werken. De leeflijn kan gebruikt worden als een gebiedsbeperkend of valbeveiliging systeem en minimaliseert daardoor het risico voor de gebruiker. Het SOPRASAFE ankerpunt is permanent bevestigd aan de constructie waarbij de gepatenteeerde valdemper de krachten die vrijkomen bij een val, grotendeels absorbeert.

Gebiedsbeperkend systeem
De gebruiker wordt verhinderd om over de valzijde te vallen. Dit systeem wordt over het algemeen geplaatst op 2 meter uit de valrand. Met het juiste PBM met een korte lijn van maximaal 2 meter wordt vallen verhinderd.

Valbeveiliging systeem
De gebruiker wordt bij een val beschermd mits het opvangsysteem en het harnas dit toelaten en hiervoor gekeurd en CE gemarkeerd zijn. Dit systeem is zinvol wanneer de bewegingsvrijheid van de gebruiker gewaarborgd moet zijn bij werk aan de valzijde. De veilige zone in Nederland is bepaald op 4 meter uit de valzijde. Tot 2 meter uit de valzijde is het niet toegestaan zonder veiligheidsmiddelen arbeid te verrichten.

Zonder compromis
Het SOPRASAFE systeem bestaat geheel uit corrosiebestendige materialen, die samen met de gepatenteerde schokabsorberende valdemper ervoor zorgt dat het systeem geplaatst kan worden op de meest uiteenlopende dakconstructies; van geprofileerde staalplaat, beton en hout tot felsdaken en sandwichpanelen. De dakconstructie blijft intact. De ankerpunten en het horizontale RVS lijnsysteem kunnen op een relatief eenvoudige wijze op de dakbedekkingsconstructie gemonteerd worden (volgens de EN795(2012) type A2 en C).

De gebruiker heeft een grote bewegingsvrijheid doordat de SOPRASAFE traveller soepel over de lijn en de geleiders mee loopt. Het harnas en de vallijn worden direct op de loopwagen aangesloten, zo kan de gebruiker op elk gewenst moment zichzelf aan- of afkoppelen.


Bekijk de productbrochure

Soprasafe - Vlutters Tools & Safety
Soprasafe - Vlutters Tools & Safety
Soprasafe - Vlutters Tools & Safety